Парни бани

Парни бани – едни от най-добрите начини за почивка и релакс, известни от древни времена с мекотата и нежното си въздействие върху тялото и сетивата.

Парната баня съществува още от древността, когато хората са практикували лечебни процедури в топли гейзери и минерални извори. А водата е основен източник на живот, чистещ тялото от токсини. Тя поддържа кожата млада, засилва притока на кислород, подобрява и освежава.

В съвременен вариант парната баня е помещение с висока влажност и температура около 40 – 55 °С. Затопля се с помощта на пара, източник на която е парогенератор. Характерно за дизайна на парните бани са овалните и меки форми на пейките, стените и тавана на помещението. Отоплените стени и лежанки осигуряват допълнителен комфорт. Облицовките на парните бани се изпълняват от керамика, стъклокерамика, мрамор или комбинация от тях. Препоръчително е да има подвижен душ или курна за обливане със студена вода. Възможностите за дизайн са разнообразни, което дава огромно поле за разгръщане на въображението.

Като цяло, парната баня представлява форма на термотерапия, осъществявана посредством горещ въздух и висока влажност. Парата има изключително добър ефект върху кръвоснабдяването на кожата, което се засилва от термичното дразнене. След парна баня кожата изглежда свежа и тонизирана, почистена от мъртвите клетки. Топлината в парната баня подпомага релаксирането на мускулите, има лечебно действие при мускулна треска, както и при дихателни проблеми. Парната баня оставя след себе си чувството на приятно масажирано и витализирано тяло, а освен това повишава и съпротивителните сили на организма. След обилното обливане с вода се подобрява кръвообращението и се нормализира повишената температура на тялото. То бива заредено от невероятен прилив на енергия.

В нашата галерия може да разгледате предложенията ни за парни бани, които можем да изградим във вашият дом, вила или хотел. Обадете ни се, за да изготвим за вас индивидуален проект, ценово предложение и да изградим вашата мечтана парна баня.

Видове парни бани

Видове парна баня – класическа, ароматна,  римска баня, турска баня – хамам, египетска баня – расул. Класическа парна баня Класическата парна баня е помещение с висока влажност и температура по – ниска от тази на сауната, около 40 – 55 °С. Характерното за дизайна на парната баня са овалните и меки форми на пейките, стените … Continue reading Видове парни бани

Изграждане и ремонт на парни бани

Ако решите, че искате да имате парна баня във вашият дом, хотел или спа център обърнете се към нас, за да я изградим. Заедно с вас ще изберем най-подходящите пейки, лежанки, таван, оборудване и облицовка. Ще създадем уникален дизайн, съобразен с вашите изисквания и предпочитания. Изграждането на парната баня започва с полагане на топлоизолация по … Continue reading Изграждане и ремонт на парни бани